MHI Sdn Bhd

Sukan

Malaysia senarai 14 pemain terkuat

 

      JURULATIH futsal kebangsaan Chiew Chun Yong menyenaraikan 14 pemain terkuat bagi menghadapi Kejuaraan Futsal Persekutuan Bola Sepak ASEAN (AFF) 2017 di Ho Chi Minh, Vietnam bermula Khamis ini hingga 3 Nov. Menurut kenyataan yang dikeluarkan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) hari ini, 12 daripada 14 pemain itu merupakan pemain daripada skuad yang meraih pingat perak di Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017), Ogos lepas.

Bagi melengkapkan senarai 14 pemain ke Vietnam, Chun Yong telah menyenaraikan Saiful Nizam Mohd Ali dari Melaka dan Muhammad Farikh Khabibor Rahman (Perak) bagi menggalas cabaran negara pada kejohanan yang dijadual berlangsung di Stadium Phu Tho itu. Malaysia yang diundi dalam Kumpulan B bakal memulakan aksi pertama menentang Timor-Leste pada Khamis ini diikuti Laos (Jumaat) sebelum bertemu juara bertahan, Thailand pada Sabtu.

Kumpulan A pula dibarisi pasukan tuan rumah Vietnam, Myanmar, Brunei, Filipina dan Indonesia. Dua pasukan teratas setiap kumpulan akan layak ke separuh akhir, sekali gus mengisi empat slot ASEAN layak ke Kejuaraan Futsal AFC 2018 di China Taipei, Februari tahun depan.

Dapatkan akhbar Melaka Hari Ini untuk berita selanjutnya.